Wiosenny detoks organizmu
Wiosenny detoks organizmu- przepisy
Maksymalna wydajność – 60 0brotów na minutę!
Funkcjonalna i praktyczna budowa
Samoczynne wyciskanie soku
Podstawa misy nachylona o 3 cm – co daje maksymalne wykorzystanie soku
Łatwe czyszczenie (wyjmowana wewnętrzna zębatka)
Bogate wyposażenie
Piękny, nowoczesny design
1. Burak i jabłka
Jak zaglądasz na moje instasories to wiesz że…lubię buraki 😀 Pierwszym, najważniejszym “cementem” detoksu były u mnie właśnie te poczciwe, czerwone warzywa. Buraki są niesamowicie zdrowe, bogate w żelazo, witaminę C, antyoksydanty i wapń, świetnie wzmacniają odporność i działają jak najlepszy detoks dla skóry. Z kolei jabłka, o czym zapewne wiesz, bogate w błonnik i witaminy, usprawniają metabolizm 🙂
Piłam dwa razy dziennie, wręcz z zamiłowaniem:
Co potrzebujesz:
3 jabłka, dwa buraki i około 500ml mineralnej niegazowanej.
Co musisz zrobić:
Umyj dokładnie produkty 🙂 Obierz jabłka i buraki, usuń pestki z jabłek i pokrój. Włóż do wyciskarki kolejno: połowę jabłek, wszystkie buraki, i resztę jabłek. Wlej mineralną. Zmiksuj wyciskarką wszystko i ciesz się pyyyyysznym smakiem, wartościową porcją zdrowia dla organizmu i skóry 🙂
2. Wiosenny detoks organizmu z awokado
To zdecydowanie mój ulubiony przepis, mega bomba witaminowa, antyoksydacyjna i zdrowotna! Sama, od roku piję codziennie rano szklankę ciepłej wody z cytryną, ale przy detoksie postanowiłam “podkręcić” tę boską moc cytryny. W połączeniu z gruszkami stanowi niezastąpioną dawkę energii i ochronę przed wolnymi rodnikami. Tak więc, potrzebujesz:
cytrynę, 500ml mleka roślinnego (kocham migdałowe :D), 500g szpinaku 1 awokado nad którymi wartościami odżywczymi zachwycałam się tu.
Co musisz zrobić:
Obrać, pokroić gruszki i awokado, po czym kolejno włożyć do wyciskarki 1 pokrojoną gruszkę, awokado, wycisnąć całą cytrynę, wlać mleko, i na sam koniec ułożyć drugą gruszkę 🙂 Miksuj! Pij na zdrowie 🙂 Smacznego!
3. Jarmuż, chia i banan
Jarmuż to nie jest moja ulubiona roślina, ale czego nie robi się dla zdrowia? 😀 Nie zmienia to faktu, że jarmuż jest jedną z najzdrowszych roślin, mającą bardzo wysoką zawartość białka :), Spożywanie jarmużu przynosi wiele korzyści zdrowotnych – od wzmocnienia odporności poprzez poprawę wyglądu skóry i detoksykację 🙂
Potrzebujesz:
Jarmuż 500g, nasiona chia ok. 20g, dwa banany, 500ml mineralnej wody niegazowanej
Zrób:
Oczywiście jarmuz umyj, poszatkuj (wyciskarka Hurom One Stop spokojnie da radę z nieposzatkowanymi liśćmi jarmuża, ale ja osobiście lubię mocno posiekany :)), banana pokrój w plasterki. Wsyp jarmuż, nasiona chia, banany i wlej mineralną do misy. Zblenduj i pij śmiało 🙂
Kochane, mój wiosenny detoks organizmu był znaczący przede wszystkim dla odporności, która była i jest na tyle dobra, że choroby się mnie nie trzymają 🙂 Detoks możesz robić również dla skóry – szczególnie gdy jest zanieczyszczona, tłusta. Jakie są Twoje sposoby na detoks? Dawaj znać w komentarzu!:)
Buziaki!!
A Ty co o tym sądzisz? :)